Choď na obsah Choď na menu

Sv.Ludwig z Montfortu

O_pravej_ucte_k_Panne_Marii.pdf (maria.sk)

 

Spiritualita marianska, o ktorej sa pise v diele sv.Ludwiga z Montfortu 

je spiritualita marianskych dusi, ktoi ziju v UPLNEJ PODRIADENOSTI PANNE MARII.

A ked v uplnej podriadenosti Kralovnej neba a zeme, tak aj v uplnej podriadenosti BOZEJ VOLI.

 

Zasvatenie sa Panne Marii po duchovnych cviceniach podla sv.Ludwiga z Montfortu, este neznamena,

ze tuto uplnu odovzdanost Panne Marii a Bozej voli a poslusnosti voci Bozej voli, zasvatena osoba bude zit.

Sam tento svatec hovori, ze bude vela dusi, ktore sa budu zasvacovat, ale len MALO DUSI, ktori toto zasvatenie 

budu zit ci realizovat.

 

Hnutie cistych sdc, ktore sa pred rokmi ozyvalo v Medjugori,  hlasa  cistotu srdca,  aby veriace duse  milovali Boha, aby zili lasku, ale  neznamena to, 

ze ked sa zamotaju do nejakych nazorov alebo svojich vlastnych  presvedceni, ked sa zamotaju do vlastnych zaujmov budu 

v totalnej poslusnosti ako Panna Maria plnit BOZIU VOLU.

 Hnnutie, bude propagovat cistotu manzelskeho paru pred manzelstvom, t.tj. dodrziavanie prikazania NEZOSMILNIS, ale nebude to hnutie uplne a vo VSETKOM podriadene Panne Marii, ktora zila  NEPOSKVRNENA CISTA a v NICOM Sa NEPROTIVILA BOZEJ VOLI. Nepodliehala ani slepej poslusnosti voci nejakemu duchovnemu vodcovi, ci knazovi.

Aj svaty Jozef bol otvoreny a ochotny plnit vsetko, co pochadza od Boha.

 

Podobne je to s Hnutim pre Anku Kolesarovu, ktore sa zameriava na predmanzelsku cistotu, ale ak sa toto hnutie stava normou pre celu cirkev s ludskou  prisnostou a bez milosrdenstva Bozieho, ktore prijima aj toho najvacsieho hriesnika, tak v takom kostole sa nebude prijemne citit hriesna dusa, ktora pada. Bude sa ale vzdy citit dobre len knaz, ktory porusil celibat, lebo ten je vzdy chraneny autoritou cirkvi.  Preto mnohi cirkev nepotrebuju.

Sme len ludia a vela zalezi od okolnosti, od podmienok, od prostredia, v ktorom zijeme. Ak posluchame jedneho biskupa, neznamena to, ze posluchame tiez ineho, ktory tvrdi nieco ine ako ten prvy. Ked posluchame knaza, ktory kaze, ze ziadne ocistovanie rodovych korenov a kaze to nie v skrytosti, ale verejne v kostole pocas svatej omsi, tak iny o par dni v inom kostole, kaze, aby sme ocistovali svoje rodinne korene. Nikoho uz nezaujima, co z takych kazni si duse, ktore to pocuju vyberu a prijmu. Alebo, aky kriz zmatku mysle davaju knazi na plecia veriaceho cloveka.

Aj ctitelia Neposkvrnenej Cistoty si mozu uctievat precistu Pannu Mariu a mozu opakovat Nech sa stane Tvoja vola, Pane, 

ale zivot uplne vo voli Bozej je predsa len o niecom inom ako o opakovani ustnych modlitieb.

 

Svaty Ludwig z Montfortu tiez hovori, ze tieto marianske duse budu zit v skrytosti, ze o nich casto nebude svet vediet.

A na to sa zabuda, ked potrebujeme, lebo chceme,  castokrat vediet o tom druhom vsetko. Ale hlavne to, co je za hranicami  sukromia. Bez ucty, bez lasky.

Spolocenstvo Neokatechumenatu, ktoremu sa venuje slusna starostlivost zo strany knazov na Slovensku,  mava  duchovne cvicenia s marianskym knazom pre zasvatenie sa Panne Marii. 

Ignoruju to, co pise vo svojich stanovach sam zakladatel s prezyvkou Kiko a to o com pise isty taliansky knaz, passionista vo svojej knihe s odhalovanim herez v tychto stanovach  alebo su pozehnani aj napriek tomu, ze podla tychto herez sa vyvija ich duchovne ja?

I ked hlavnym sviatkom Panne Marii zasvatenych dusi podla spirituality sv.Ludwiga z Montfortu je 25.marec, predsa sa v nasej krajine tento sviatok takto nesvati.