Choď na obsah Choď na menu

8.12.1983 NP MK

25. 11. 2023

 

 

 

 

Grand Bassam (Pobrežie slonoviny, Afrika),

8. decembra 1983

Slávnosť Nepoškvrneného počatia Panny Márie

Liek, ktorý potrebujete

„Som Nepoškvrnené počatie. Milovaní synovia, zúčastnite sa na veľkej radosti celej Cirkvi a rozjímajte dnes nad ojedinelým privilégiom, ktorým ma Najsvätejšia Trojica ozdobila vzhľadom na moje Božie materstvo.

Ja som vaša Matka, celá krásna, a tak ma aj vzývajte. Chcem vás ozdobiť svojou vlastnou krásou a povzbudzujem vás k nasledovaniu na ceste milosti a svätosti, čistoty a panenstva.

Len hriech je to, čo zraňuje vašu vnútornú krásu. Preto vás dnes všetkých volám do boja proti tomuto v súčasnosti tak veľkému zlu. Hriech je dôsledkom onoho zdedeného neporiadku, ktorý, žiaľ, zamedzil, aby ste sa vy – tak ako ja – počali a narodili nepoškvrnení.

Vy všetci ste sa narodili pod bremenom tohto ťažkého a neblahého dedičstva. V momente krstu ste boli od neho oslobodení, ale následky vo vás zostali. Robia vás takými krehkými, hriech vás ešte celkom ľahko zvedie a nestáva sa zriedka vo vašom živote, že sa stávate jeho obeťou.

Prvé, čo musíte urobiť, je: pozerať na hriech ako na zlo a hneď ho oľutovať aktom čistej a nadprirodzenej lásky.

Koľké moje deti ho dnes nepovažujú za zlo, ale často ho majú za dobro, a nechajú si ním preniknúť dušu, srdce a život. Nie sú už schopní ľutovať a žijú nakazení touto ťažkou chorobou.

Potom musíte siahnuť po lieku, ktorý pre vás pripravilo Ježišovo milosrdenstvo: sviatosť zmierenia. V týchto časoch je potrebnejšie ako inokedy často sa spovedať. Dnes vládne vo svete snaha odstrániť spoveď zo života a zvyku mnohých mojich detí. A to je znamenie krízy, ktorú Cirkev práve prežíva.

Aj prostredníctvom vás, moji milovaní, chcem sviatosť zmierenia priviesť v Cirkvi k opätovnému lesku. Chcem, aby moje deti často pristupovali k tomuto prameňu milosti a Božieho milosrdenstva. A vás, moji milovaní, pozývam k častej sv. spovedi – ak je to možné – každý týždeň. Prosím vás, prichádzajte do spovednice a buďte všetkým k dispozícii, ktorí potrebujú túto sviatosť, najmä, ak sa nachádzajú v stave smrteľného hriechu.

To je liek, ktorý potrebujete, ak chcete napredovať na ceste Božej milosti a svätosti. Tak budete nasledovať svoju nebeskú Matku, ktorá vás priťahuje svojou nebeskou vôňou. Potom sa zaodejete aj vy mojím vlastným leskom, a Ježišov život zapustí v celej vašej bytosti hlboké korene.

Z afrického kontinentu posielam všetkým výzvu mojej materinskej starostlivosti: pokračujte na ceste lásky a svätosti a zavracajte satana a jeho zvody. Čoskoro budem môcť prostredníctvom vás vybojovať víťazstvo a rozšliapať hlavu pekelnému hadovi, ktorý vám dnes nastavuje pasc